lördag 28 februari 2009

Men vad är detta? - 5


Dags för bildgåta nr 5. Någon som kan se vad detta är?

Men vad är detta? - 4 Hela bilden

Den här kulspetspennan var det. Bra Anton Ymer!

Virkade rutor


För ett tag sen lånade jag denna boken på biblioteket. Hela boken är en explosion av färger och mönster och jag ville genast börja virka och helst prova alla rutorna. Eftersom jag precis har hängt upp gula gardiner i köket tänkte jag att jag skulle göra något gult att ha i fönsterkarmen. 

Så här blev det.

fredag 27 februari 2009

En "ny" docka - och barndomens "oförrätter"

Lite då och då blir man påmind om barndomens "oförrätter". Det kan ju i och för sig vara bra att man friskar upp minnet av hur det var att vara liten. Speciellt när man jobbar med små barn. I helgen tog jag av någon anledning fram ett av mina gamla fotoalbum. Det var något vi pratade om och då skulle jag ju visa :) När vi kom fram till den här bilden fick jag ju berätta historien om den. Hur jag var hos en kompis och hur vi blev uppställda där på rad med hennes bröder. Framför mig har jag babydockan och kompisen har den fina stora "sköldpaddsdockan". Åh vad gärna jag ville ha den i stället.  
När jag sen var ute och cyklade i söndags gick vi in på en loppis. Där, mitt på bordet satt "dockan". Jag kunde inte låta bli att köpa den och fick den för "en tjuga". Med fem barn, varav två flickor är jag nämligen den enda som någonsin har lekt (och fortfarande leker :)) med dockor. Nu är den badad och ligger på tork i väntan på att få lite kläder. Sen får jag se om jag kan hitta en lämplig mamma till den.
När vi satt där och bläddrade kom vi även fram till den här bilden. Det var så att jag var hos farmor och hon fick besök av en väninna och hennes barnbarn Torbjörn. De frågade Torbjörn om han ville ha en glass. Eftersom jag hade ätit en lite tidigare trodde de inte att jag ville ha någon, och väluppfostrad som jag var vågade jag inte säga att jag ville, utan där sitter jag på bänken bredvid den glassätande Torbjörn. När jag ser bilden kan jag återigen känna hur väldigt gärna jag ville ha den där glassen och hur avundsjuk jag var. Det dumma är att jag vet helt säkert att jag hade fått en glass om jag sagt det.
Historierna kring detta är ganska obetydliga och lite "tråkiga", men det viktiga är att komma ihåg just detta; det som i våra vuxna ögon ser ut som bagateller, är inte alltid det i barnens ögon. Och mycket av det stannar kvar. Trots att många år har gått, kan jag fortfarande känna barnet inuti mig när jag ser dessa bilder.

Vårtecken 2009


Det kanske är rent önsketänkande; men luktar det inte lite varm asfalt idag?
Se fler vårtecken här.

torsdag 26 februari 2009

Men vad är detta? - 4

Dags för en ny bildgåta. Är det någon som känner igen det här?

Veckans bild - "Glad"/"Glädje"


Temat för Veckans Bild är Glad/Glädje. Något som jag verkligen är glad för, förutom familj, hälsa osv, är att jag har lärt mig att göra så mycket med händerna. Det betyder att jag aldrig, aldrig behöver ha tråkigt om jag inte själv vill. Bilden här är ett bra exempel. På tågluffen med familjen i somras fick vi en massa plastpåsar när vi handlade. Fina, färgglada plastpåsar som låg överallt i packningen. Jag klippte remsor och virkade av dem. Nu blev ju inget egentligen klart, men det spelar ingen roll. Det var så rogivande att sitta där på tåget genom hela Europa och arbetet växa fram och hitta på under tiden. Oftast är "processen" mycket viktigare för mig än målet. 

Men vad är detta? - 3 Hela bilden

Du hade helt rätt, Milda! Grattis! Det var en svart pianotangent och så här ser den ut.

tisdag 24 februari 2009

Tisdagstema - Figur - Syster Ysters bidrag!


Denna veckan är Tisdagstemat "Figur". Eftersom jag tycker det är roligt att leta efter "gubbar" både här och där, hade jag redan flera figurer i min fotomapp. Det gällde bara att välja ut en, vilket inte var det lättaste. Till slut fastnade jag i alla fall för denna. Som väl alla ser är det smöret i stekpannan som har smält lite lustigt. Och som man kan se i nästa inlägg har den hamnat här av misstag.

söndag 22 februari 2009

Fototriss - Fel sak på fel plats

Först ut i min Fototriss idag blir min lille "barnhund" som fick agera "kubb" i somras. Som tur var kastade ingen just då.

Var man ska kasta skräpet vet väl alla, men här har det hamnat på fel plats ändå.

Den här gubben har definitivt fått fel sak på fel plats och dessutom saknas det några delar. När man bara är tre år, vet man inte alltid riktigt var allt ska vara, men barnet var nöjt i alla fall.

lördag 21 februari 2009

Stadsbesök och födelsekalas

Idag var det dags för en ny tur till Helsingborg. Vi åkte hemifrån med 10-tåget och var där strax före 11. Herr T skulle arbeta, så efter att ha lämnat av honom vid kontoret gick jag och barnen ut på stan. Det har länge funnits önskemål om att vi skulle gå på Ebbas konditori och fika när vi kom till Helsingborg nästa gång, så vi gick dit direkt idag. Jag åt fastlagsbulle så klart, men insåg snabbt att jag skulle valt något annat. Det kändes som om bullen var hembakad, vilket väl var positivt, men den var så som mina hembakade blir; för kompakta. Annars var det inget direkt att klaga på. Grädden var ok och mandelmassan också, men långtifrån perfekt.


 Efter fikat delade vi på oss. Barnen gick iväg tillsammans för att träffa en kompis och jag strosade runt på stan utan att egentligen göra nåt. Det var väldigt lugnt och skönt. Till slut gick jag till biblioteket. Där satte jag mig i en soffa och virkade lite :) Strax därpå ringde lilla a och frågade var jag var. De var också på biblioteket :) 

På eftermiddagen åkte vi hem till Sockerbagaren på födelsekalas. Där blev vi bl a bjudna på en himla god rulltårta som Tant U hade bakat, samt Sockerbagarens hemgjorda fastlagsbullar så klart :) Naturligtvis fick fastlagsbullarna samma betyg som i måndags!

I väntan på tåget gick vi en kort promenad i stan.

Utlottning hos "Med nål och tråd"


Med nål och tråd firar 1-årsjubileum och lottar ut en fin broderad börs.

Men vad är detta? - 2


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA SOCKERBAGAREN!

Men vad är detta? - 1 Hela bilden

Klart det var en visp! Det var ju ganska lätt, tyckte jag också. Det är väldigt svårt, märkte jag att få en lagom svår bild. När man väl har sett helheten är det nästan omöjligt att se "delen". Ögat fyller själv i det man inte ser. 

torsdag 19 februari 2009

Present och nya kläder

Herr T kom hem ikväll med paket till mig! Och kan ni gissa vad som fanns inuti?






















En mugg! Jag funderade på att köpa den i Helsingborg, men besinnade mig och ångrade mig så sen. Den har så härliga färger. Tänkte ha den på jobbet, men vet inte nu. Kan man ta hem den på helgen?

Lilla m har äntligen fått kläder att ha på sig. Här poserar hon stolt i sin nya klänning och hatt. Jag ville ha röda kanter, men nähä, det skulle vara bruna. Gillar det inte riktigt. Det påminner om babykoftan jag gjorde i slöjden.

onsdag 18 februari 2009

Men vad är detta?

Här får ni en liten bildgåta. Vad är det på bilden? Ingen tävling, bara på skoj! På lördag ska jag visa hela bilden.

tisdag 17 februari 2009

Tisdagstema - Handgjord


Den här veckans  Tisdagstema är som sagt "Handgjord". Eftersom jag redan har lagt in en massa saker jag själv gjort den här veckan visste jag inte riktigt vilken bild jag skulle välja. Jag bestämde mig därför för att ta med en bild som någon annan har gjort och då blev det huset som barnens farfar har gjort. Det är en exakt kopia av hans riktiga hus och det är så himla fint och välgjort. Jag kan inte se mig mätt på det. Jag älskar såna där pyttesmå saker. Om man tittar noga ser man originalet i bakgrunden.

måndag 16 februari 2009

Helsingborgsbesök





Nu har det kommit ännu mera snö. Det hade snöat i natt och har sen fortsatt över dagen.











Åkte till Helsingborg på förmiddagen. Där var inte så mycket snö.









Hälsade på Pappa Sockerbagaren, som fyller år i dagarna. Hade med mig en kartong med kakor som present. Jag hade varit inne hon den lokala konditorn och han hade packat in dem i en riktig tårtkartong.  Kartongen stod en bra stund på bänken och öppnades inte förrän vi skulle fika :)









Fastlagsbulltest igen. Den här gången blev det hemgjorda fastlagsbullar. Betyg 10/10! Vad annars? De var jättegoda. Mandelmassan smakade som om den var hemgjord, (och det var den!). Grädden perfekt vispad och bullarna var också goda. Mums!









På bordet stod en hel vas full av tulpaner. Så vackra att jag blev tvungen att fotografera dem.











Efter fikat var det dags för nästa grej; tandläkaren. När jag var klar åkte jag till kören. Nu är det hårdträning som gäller fram till föreställningen. I kväll tränade vi in lite enkla danssteg tillsammans med dansarna.

söndag 15 februari 2009

Fototriss - Triss


Ikväll har jag faktiskt suttit uppe och väntat på att få veta vilket tema det skulle bli i Fototriss den här veckan. "Triss" var ju ett ganska kul tema, tänkte jag och började springa runt och leta efter trissar. Jag la in dem i på datorn, men när jag sen tittade på de andra bilderna hittade jag dessa i stället. Tyckte de var lite roligare. 
Tre fäktare beredda för paraden den 6:e juni för ett par år sen. Stiliga killar!

Tre fjärrkontroller prydligt upplagda på bordet hemma hos Storasyster. Har det månne städats innan vi skulle komma?

Dessa tre kineser sitter på min mycket gamla nåldyna. Den borde för länge sen ha bytts ut. Jag har gjort många försök, men tyvärr, ingen är så bra att sätta nålarna i. Det brukar finnas mindre varianter med sidentyg, men de är inte stoppade med samma material och de är dessutom för små.

lördag 14 februari 2009

"Allans hjärta"

Nu är "Allans hjärta" äntligen klart!

Grattis Allan!















Den 14:e februari firar vi sedan många år "Allans hjärtas dag" här hos oss. Dagen döptes en gång av en mycket liten storbror och har sedan 
fått heta så.
Vädret har varit strålande. Hög klar luft och sol på en blå himmel. Så fint att det t o m gick att lura ut mig på en promenad. Ok, mutad med inköp av fastlagsbullar, men ändå. Och skönt var det!














Virknålen har kommit igång igen. Har ett projekt som måste hållas hemligt denna veckan också, men jag fick också ihop en "Allans-hjärtas-ros" till Herr T, som blev sååå glad :)














Den lilla tjejen blev klar i veckan. Skulle likna min "profilbild" tänkte jag, men det ville  hon inte. Det är väl en kusin då. Det är kanske lite taskigt att ta en bild utan kläder, men de är på gång.

Fredagen den 13:e




Ingen dålig dag alls! Äntligen fredag och Herr T är hemma tidigare och kan laga riktig mat till oss ;)

Dessutom börjar ju sportlovet nu.





torsdag 12 februari 2009

Veckans bild - "Tröst/Comfort"


Den här veckan hoppar jag på "Veckans bild" som nu har temat "Tröst". Har funderat flera dar på vilken bild jag skulle välja som kan symbolisera ordet "tröst" och till slut kom jag fram till den här. Med de andra bilderna på samma rabatt den här veckan (om än i annan vinkel) som jämförelsematerial, tycker jag att det verkligen kan vara en tröst att denna bilden togs den 24 februari förra året. Alltså knappt två veckor senare än de som jag lagt in tidigare i veckan. Man kanske inte ska hoppas på för mycket fram till nästa helg, men klart är ju att det är på väg :)

onsdag 11 februari 2009

Snön kommer - och går

I natt hade det snöat rejält. Hela trädgården var vit när jag kom ut i morse.
Var lite rädd att det skulle vara halt på gatorna när jag skulle cykla, men det var ingen fara. Det hade redan börjat töa. Tyvärr har den mesta av snön smält bort under dagen. Det är ofta så här. Det snöar jättemycket över natten, men sen smälter det undan väldigt snabbt.
          Kl 8.00
          Kl 17.00