måndag 30 mars 2009

Symässa

Idag har jag varit på Stora Symässan i Malmö. Där fanns massor av saker att titta på och bli inspirerad av, och massor att köpa, om man så vill. Och det vill man ju :)

Jag köpte en härva förgarn ...

... och en skatt!

torsdag 26 mars 2009

Hejlilagröna tossor

Nu är de randiga tossorna klara. Mönstret ännu lite förbättrat.

onsdag 25 mars 2009

Nya "tossor" och en duk

I helgen blev det också ett par nya "tossor". Jag fryser jämt och då hjälper det mycket att sätta nåt extra på fötterna. Förra vintern virkade jag ett par röda "tossor" där jag utgick från ett gammalt mönster från nån tidning. Jag vill ha dem lite mera "raggsockslika" i stället för "morgonskorsaktiga", men jag orkar inte sticka på strumpstickor. Det är enklare att virka. De röda fick sula av låtsasskinn och innersula av fleece. De blev hur sköna som helst. Efter ett tag började de slitas och jag lagade där det gick hål. Sen blev det så mycket att jag kände att det var dags för nya, men då kom jag inte igång att göra några, så nu har jag gått omkring i mina röda trasor som inte ens kan få vara med på bild, så trasiga är de. 

Nu gör jag ett par till för säkerhets skull. Jag har kommit på hur mönstret ska vara, så jag försöker göra om det och skriva ner det. Det går så väldigt snabbt att göra dem om man bara vet hur och slipper mäta hela tiden.


Jag håller också på med rosa rutor, som på nåt vis ska sys ihop och virkas runt till en duk någonstans i sovrummet. Har inte bestämt var än.

söndag 22 mars 2009

Helgens produktion i soffan

Ikväll har jag lekt lite. Krage och boll från "Väldigt virkat" av Erica Laurell och ett "påskägg" från Retro Mama. Mönstret till ägget blev jättemycket större när jag skrev ut det, så det fick jag förminska en hel del. Bredvid detta ligger nån sorts kroppsdelar till något/n jag inte känner ännu. Det ska bli spännande framför allt att se om det blir någon, eller om det hamnar i samma  hög som alla andra påbörjade kroppar. Jag kanske skulle ta och leta upp alla och sätta ihop med varandra. Det kanske blir några roliga figurer.

onsdag 18 mars 2009

Premiären avklarad

Så har vi då äntligen haft premiär på "Is". Den egentliga premiären i söndags blev tyvärr inställd p g a sjukdom, så gårdagens föreställning fick i stället bli den första. Det gick ganska bra tycker jag. När föreställningen var slut fick jag den här fina blomman och när jag kom upp i logen såg jag på kortet att den var ifrån mina arbetskamrater. Så glad jag blev! Sen ropade någon på mig och sa att jag hade besök där nere. När jag kom ner på scenen stod mina arbetskamrater där! De hade bestämt för länge sen att de skulle gå på föreställningen och själv fixat biljetter. Gissa om jag blev överraskad! :)
Det finns fortfarande några biljetter kvar till de andra föreställningarna. Nästa föreställning är på fredag 19.30 på MAF, Scen 3. Klicka på "Is-affischen" uppe till höger så kommer du till Sångbolagets hemsida.

lördag 14 mars 2009

Äntligen klar med blommorna!

Nu är jag äntligen klar med alla 25 blommorna! Jag har gjort många olika varianter; i tyg på olika sätt, med tidningspapper och olika former med silkespapper. Till slut kom jag fram till en modell med silkespapper, som funkade riktigt bra. Den gick ganska snabbt att göra, och resultatet ser mycket mer avancerat ut än vad det är.  Jag har lagt in en beskrivning i inlägget under.

Det här var den sista blomman jag gjorde och det blev jag faktiskt väldigt nöjd med, men så hade jag också övat mycket :)

Och här är alla 25 blommorna, fast från den "blå sidan".

Nu återstår bara att städa efter mig. (Eller ska jag bara springa fort och lägga mig och hoppas att någon har tagit bort det när jag vaknar i morgon? Fniss!)

Nej, jag tog faktiskt bort allt som var på matbordet. :)

Pappersblomma

Här har jag gjort en beskrivning av hur jag gjorde de flesta blommorna.

Flirtkula
Klipp till ca 4 - 8 ark av silkespapper, ca 10 - 15 cm i fyrkant.

Vik pappershögen två gånger. 

Runda till det öppna hörnet.

Klipp t ex flikar i kanten på pappersbunten. Lämna ca 5 cm innerst. 

Ett annat sätt att klippa.

Dela försiktigt på pappersarken, (flikarna går lätt av).

Sätt arken på blomsterpinnen, ett i taget. Limma närmast pinnen på en yta ungefär så stor som en femkrona. 
På sista arket limmar man lite längre ut, samt en bit ner på pinnen och ganska mycket längst ut på pinnen.
Sätt fast en flirtkula på pinnen. Se till att den limmas ordentligt. 

Nyp ihop ca 2 cm av pappret under blomman. Det blir lite papier maché-aktigt, eftersom pappret har blötts upp lite av allt klister. Forma fast blomman runt pinnen. Håll emot med flirtkulan på andra sidan.

Klart!

torsdag 12 mars 2009

Snart klar

Nu har jag bara 13 blommor kvar att göra.
Att jag aldrig kan "bara" göra nåt, t ex "bara" knöla ihop 25 blommor med silkespapper, utan måste experimentera och framför allt inte göra två likadana. Hur mycket kan man egentligen variera den här sortens blommor? Nån som har en snabb idé innan fredag kväll? Vi ska ha blommorna på scenen, så de ska ses på ganska långt håll (några meter i alla fall).

onsdag 11 mars 2009

Fnurror



För ett tag sen fick jag plötsligt N O G! Varenda gång jag tar fram mp3-spelaren och ska lyssna på musik har hörlurarna trasslat ihop sig. Det spelar ingen roll hur fint och försiktigt jag snurrar ihop och lägger ner dem. Efter ett hårt funderande kom jag på det. Jag satte mig och virkade in hela långa sladden och tänkte att nu ska mina hörlurar ALDRIG trassla sig mer!
Trodde jag, tra la la...
Hos Roman Sock hittade jag idag  "The Headphone Whale". En lite virkad val som man stoppar in hörlurarna i när man inte använder dem. Jättegullig. Är bara lite tveksam till om jag verkligen skulle ta mig tid att stoppa in dem så fint (?). Ännu mera tveksam till om det verkligen fungerar. Jag tror faktiskt att sladden trasslar sig även inne i valen. (Åtminstone min!)

tisdag 10 mars 2009

Det närmar sig


Nu är det bara fyra dagar kvar till premiären (som nu är slutsåld!!!). Det finns dock platser kvar till de andra föreställningarna om nån vill se/höra oss (Sångbolaget). (Klicka på bilden så blir den större.)

lördag 7 mars 2009

Jakten på den ultimata blomman och en kopp därtill

Vi har skruvat upp sänggaveln på väggen  med stora, vanliga skruvar. Eftersom det är praktiskt, men inte speciellt snyggt, bestämde vi att jag skulle virka några blommor och sätta över. Jag har letat länge efter ett bra mönster, men det verkar inte finnas så många olika modeller.
Med utgångspunkt från de mönster jag hittade provade jag mig fram för att få någon som kunde passa. Det blev några olika sorter.

Den här blomman bestämde jag mig för, så nu håller jag på att göra några till. Vårt sovrum är det största "ufo:t" och jag måste verkligen ta mig i kragen så det blir klart nån gång.


Fick sån lust att virka en kopp också, och så här blev den. Nu ska jag prova att stärka den med trälim, detta fantastiska material! Passande nog fick jag precis ner en toarulle i den. Var lite orolig över att jag inte fick den rak och jämn, men nu har jag ju en stomme när jag limmar.

Fredagsfika



onsdag 4 mars 2009

UFO

Idag har jag blivit bekant med ett nytt uttryck "ufo".  Tilde Textil har en så bra förklaring till detta uttryck:
 * ufo=unfinished objekt, alltså allt det där man glad i hågen påbörjar men av någon anledningen sällan avslutar
Det stämmer så väldigt väl på mig. Igår tog jag upp två backar från källarhyllan, med oavslutade eller trasiga saker. Det mesta la jag tillbaka igen :), men några grejor tänkte jag faktiskt göra klart nu:

Tre väskor
Den första gjorde jag förra sommaren sedan jag varit på Sopstationen och  köpt en påse mattrasor för 20:-.  Den ska få axelrem och foder ...






... Den andra virkade jag av en massa restgarner för flera år sen och den ska också  fodras och få axelrem ...
... och den tredje ska bara fodras för att bli lite stadigare.


Två börsar ska få dragkedjor i öppningen och trådarna fästa ...


... och en duk som skulle varit till ett fönster där vi bodde innan ska bara få sina trådar fästa och sen hitta en ny plats/ägare.

Håll tummarna!

Min nya blogg - 70% FOTO

Fr o m nu kommer jag att lägga in alla fotoutmaningar och andra "vanliga" foton på min nya blogg: 70% FOTO, så jag kan använda den här bloggen mera till handarbetsinlägg. Ni är välkomna dit och titta!

Men vad är detta? - 6 Hela bilden


Som en del snabbt listade ut var det en enkrona.
Nästa bildgåta får ni titta efter i min nya fotoblogg: 70% FOTO.

tisdag 3 mars 2009

Virka baklänges



Det går faktiskt mycket snabbare :)

Tisdagstema - Spår

Här är ett spår som jag hittade i gräset på Dockan på söndagspromenaden. Se fler bidrag till Tisdagstema här.


söndag 1 mars 2009

Fototriss - "F" eller "T"


Den här veckan är det tävling i Fototriss. Temat är "Bokstavstriss", vilket betyder att alla tre motiven måste börja på en och samma bokstav. Man kan själv välja om man vill ha bilder med motiv som börjar på "F" eller "T". Jag har, som ni nog ser, valt motiv som börjar på "F". Alla bilderna är tagna vid samma tillfälle, en fin junidag i Östergötland. 

Får

Fält

Fågelskrämma


Men vad är detta? - 6


Här kommer nästa bildgåta. Hoppas nu denna är riktigt svår. Det tror jag i alla fall, även om alla borde kunna lösa den till slut.

Men vad är detta? - 5 Hela bilden

Visst var det änden på ett måttband. Bra gissat!