söndag 31 januari 2010

Vår?

Jag är inte så bra på det där med växter. Jag glömmer att pyssla med dem och framför allt att vattna. 
Förra våren fick jag en så fin grupp med bl a murgröna, rosmarin och små lökväxter (som jag inte ens kommer ihåg vilken sort det var). När blommorna vissnade plockade jag bort alltihopa och sen har murgrönan (som verkar väldigt tålig) varit kvar. Döm om min förvåning när jag helt plötsligt fick se en massa knoppar i krukan!

Nu väntar jag spänt på vad som ska dyka upp där och det är härligt att få ett tecken på att våren trots allt inte är så långt borta.

Bulle 7

Sjunde fastlagsbullen köptes på Segevångs Konditori. Det var en av förra årets favoriter, så förväntningarna var höga. Tyvärr var den inte alls så bra i år. Grädden var god och det var mycket mandelmassa (nästan lite för mycket tyckte jag), men i det stora hela smakade den för lite.
Pris: 18:-, Betyg 3

Bulle 6

Den här fastlagsbullen kommer från Rörsjöns Konditori. Själva bullen såg ganska god och välbakt ut, men den kändes nästan degig inuti och smakade inte så mycket. Den hade lagom mycket grädde och ganska mycket mandelmassa (fast mest i mitten). Smaken på grädden och mandelmassan var inte god. Båda hade nån besk bismak.
Pris: 18:-, Betyg 2

torsdag 28 januari 2010

Award till mig x 2!



Den här veckan har jag fått denna award två gånger! Både av Sofie som har bloggen I <3 Amis, (en duktig, ung tjej, som gör så fina amigurumis) och Ulrika som har bloggen Ulrika Gabriel Inspiratör (en blogg, som verkligen kan få en att må bra). Tack så hemskt mycket!

För den som får denna award gäller att man ska:

- Lägga in awarden på sin blogg
- Länka till den man har fått den av
- Berätta sju saker om sig själv
- Välja sju bloggar att skicka den till
- Länka till dessa bloggare
- Lägga en kommentar i deras blogg om att de har fått en award


Här kommer sju saker om mig:
1. Jag är ett stort kakmonster. (Ju kladdigare kakor, desto bättre! Med mycket grädde!)
2. Jag är inbiten stadsbo. (Jag älskar doften av varm asfalt en het sommardag.)
3. Jag är värsta särskrivningspolisen. (Jag ryser!)
4. Jag tycker inte om att vara ute. (Vad ska vi annars med hus till?)
5. Jag har väldigt svårt att komma i säng på kvällarna (och så klart upp på morgnarna.)
6. Jag har aldrig tråkigt. (Man kan skoja till det mesta :- )
7. Jag har alltid svårt att bestämma mig ...

...som när jag ska välja ut sju bloggar att skicka vidare denna award till. Det finns så många man skulle vilja ge den till, men det blev:

Miniatyrmama vars blogg är full med fina miniatyrsaker och dockhus. Jag såg visserligen att hon redan fått den här awarden, men det var ganska längesen och jag tycker faktiskt att hon är värd det igen!
Blomlådan med så fina saker. Mest virkning, men så mycket annat fint också.
Polliver som har mycket virkade saker, men också så fina kattbilder.
Odlingspyssel med ständigt nya tips och idéer.
Pyssel & Trams med mycket olika fina saker. Kolla kakorna!
Skapa & inreda har många kreativa idéer.
Alla kompisarna, som gör så fina dockor!


 

söndag 24 januari 2010

Bulle 5



Café Mäster Hans köpte vi dagens fastlagsbullar. En helt "lagom" bulle. Hyfsat lock, bra storlek och den såg god ut. Grädden var god. Lite tveksamt var dock att det var mandelbitar i den. Det gillades inte av alla. Mandelmassan var god, men den låg i mitten och eftersom bullen var ganska torr (den kan inte ha varit bakad idag) drog det ner smaken en hel del.
Pris: 25:- (!) Betyg 3

lördag 23 januari 2010

Och vinnaren är ...










som vinner det här fodralet.

Grattis!

torsdag 21 januari 2010

Jag är så stolt ...

... över mina duktiga fritidsbarn!


Mobilfodral till mamma. Den ljusrosa baksidan är just påbörjad i förra inlägget.


En sjal till gosedjuren. Flickorna har varit så imponerade över min sjal och att man kan göra en sån själv. Igår sa jag till en av flickorna att nu kunde hon själv. Här är den! Om än lite mindre än min.

tisdag 19 januari 2010

Små flitiga fingrar

På fritids har vi virkskola de eftermiddagar jag jobbar. Både flickor och pojkar sitter med mig och knåpar och några av dem har börjat med fastmaskor.  Inte illa när man bara är 6 och 7 år!




En annan populär sysselsättning är att sy figurer i filt.




söndag 17 januari 2010

Ettårsjubileum!

Idag är det ett år sen jag började blogga och det tänkte jag fira med en utlottning.
Eftersom det första inlägget handlade om mitt kamerafodral, tänkte jag att det passade bra att lotta ut ett sånt. Om du vill vara med, så skriv en kommentar under detta inlägg. Skriv vilket av fodralen du vill ha. Du behöver inte ha någon egen blogg för att vara med, men berätta hur jag kan nå dig. Länkar du hit från din egen blogg, får du två chanser. Tävlingen avslutas på fredag 22/1 kl 22.00. Lycka till.


Bulle 4

Söndagens fastlagsbullar kom från Mormors Bageri. De såg mycket goda ut. Locket var rejält, lagom mycket grädde och mandelmassa över hela botten. Bullen och grädden var dock tyvärr väldigt smaklösa. Det räckte inte ens att mandelmassan var god. Ingen favorit.
Pris: Ca 18 :- (säljs även i trepack), Betyg 3.

Grattis Siv från Motala! ...

... men du glömde tala om hur jag ska skicka tårtan till dig!

Besökare Nr 10 000 blev ...

Någon från Motala!
Grattis!

Besökare Nr 10 000!


I morgon är det precis ett år sen jag gjorde mitt första blogginlägg. Nu sitter jag här och väntar. Besöksräknaren står på 9999 och jag väntar på att besökare nr 10 000 ska komma in!
Den som blir nr 10 000 vinner den här lilla prinsesstårtan. Tårtan är 3 cm hög och passar i dockhuset. Jag kan se på Feedjit Live varifrån du kommer, men inte vem du är, så om det är du, skriv en kommentar om vem du är och hur jag kan skicka tårtan till dig!

lördag 16 januari 2010

Rensa i röran V 2 - Jullådorna klara!

Nu har jag äntligen rensat och packat ner alla julsakerna. Det fanns inte så mycket att göra av med. Jag har gått hårt åt dessa lådor vid de senaste flyttarna, men det är ändå nyttigt att ta ut allt och se vad man har. Alla saker används ju inte varje jul. En halv pappkasse var allt som blev över. En del saker fick dock stanna kvar, trots att de för länge sen sett bättre dagar. Som de här:

Jag kan inte riktigt förmå mig till att kasta dessa gamla julgranssaker. De har hängt med sen jag var liten och var förmodligen inte helt nya när jag fick dem heller. I mina ögon är de fortfarande lika fina, så de är lagda i en egen burk i jullådan och jag ska nog lyckas smyga in dem i granen fler jular :-)

torsdag 14 januari 2010

Bulle 3

Idag tänkte jag att vi skulle prova Konsums fastlagsbullar. De säljs i tvåpack och är ganska mycket billigare än konditoriernas. Det gör vi dock inte om!
Vid första anblicken såg bullen ganska bra ut, trots att den var lite tillknölad på vissa ställen. Den hade ett rejält lock, som såg lovande ut, men skenet bedrog. Grädden var helt smaklös och för hårt vispad, nästan stel. Bullen var torr. Mitt på bullen låg en liten bit ganska hård mandelmassa, gissningsvis i storlek med en femkrona.
Pris: 14,45 och betyg 2 (fast om jag ensam fick bestämma blev det bara 1)

onsdag 13 januari 2010

En fin utmärkelse

Igår fick jag en riktigt fin utmärkelse. En av flickorna i min förskoleklass hade en present med sig till mig på morgonen. Väl inpackad i ett lager aluminiumfolie låg denna fina tavlan. Först trodde jag att detta var baksidan (vuxenkorkad), men hon vände på den och sa att hon hade skrivit på den.
När jag tittade närmre på tavlan, såg jag bokstäverna.
MARIEBETS
MARIBRAPOHONA
MARIEBRAPOJISA
MARIHELSKOLAN

Hon läste för mig:
Marie är bäst
Marie är bra på att sjunga
Marie är bra på att gissa
Marie är snäll i skolan

Vilken bra start på dagen! Trots att man vet hur nyckfulla 6-åringar kan vara, färgar ett sånt bemötande hela dagen. Jag brukar tänka på det när jag kommer in på skolan på morgonen; att hälsa på alla och se glad ut. Det gör så mycket att bli sedd!

tisdag 12 januari 2010

Jag borde verkligen ...

... ta tag i det här!
Plockade ner allt julpynt i helgen, men sakerna står fortfarande i köket och väntar på att packas ner. Lådorna ska ju rensas ordentligt innan jag sätter undan dem, och det känns lite motigt.

I stället sprätter jag runt mellan det här ...
... och det här ...
... och det här...
... och det här.
(Så här går det när man lägger nästan hela golvet och sen väntar drygt två år på att lägga de sista plankorna. Undrar om jag kan få rätt på det.)

söndag 10 januari 2010

Bulle 2

Igår fick Herr T en dubbelnöt, vilket resulterade i att han (och inte jag eftersom jag var snabbast med att säga "Filipin" i morse) fick ge sig till stan och köpa fastlagsbullar idag. Han gick till Amarant. Ojojoj! Vilken bulle! Lagom stor. Perfekt fördelning av bulle-mandelmassa-grädde. Lagom söt grädde. Locket var ok. Bullen var god. Priset var 23:-, men den var verkligen bra! Betyget slutade på 4,8 för den händelse vi skulle hitta någon som var ännu godare, vilket jag betvivlar.

Rensa i röran

Nu har jag anmält mig till Ulrika Gabriels "Rensa i röran"-utmaning. Det behövs rensas både här och där och då kan det vara bra att ha lite press på sig. Meningen är att man ska rensa någonting varje vecka. I Ulrikas blogg kan man följa alla som är med. Häng på du också!
Jag har inte ännu bestämt riktigt var jag ska börja, men jullådorna lever farligt nu :-)

lördag 9 januari 2010

Nu börjar årets stora test!

Så var det dags igen för test av fastlagsbullar.

Först ut i år är bullar från Socker & Kanel. Bullarna kostade 19:- och fick ett bra betyg av hela familjen. Bullen var god, med härlig kardemummasmak. Lagom mycket grädde och mandelmassa. Det man skulle kunna anmärka på, var att bullarna var ganska olika stora. Det kan ställa till problem med rättvisan ;-) Locken var också ganska tunna. Smaken övervägde dock dessa små detaljer. Betyg 4 av 5!

fredag 8 januari 2010

Det var i alla fall en ...


... som tog mig på orden när jag uppmanade att ta nya tag :-)

När jag klippte av den vissna blomstängeln, visade det sig att det var ännu en blomma på väg. Tre blommor på samma Amaryllis, inköpt i all hast på Konsum för 59:-. Ibland har man tur!

fredag 1 januari 2010

Nu tar vi nya tag!

Jag önskar er alla en bra fortsättning på det nya året och hoppas ni har laddat batterierna ordentligt under helgerna. Nu är det bara att köra på för fullt igen. Snart kommer våren!