tisdag 14 juni 2011

Glada nyheter!


Mamma Kanin nedkom i helgen med tre små sprattlande ungar. 
Mönstret hittar du här på Little Cotton Rabbits.

måndag 6 juni 2011

Långresa

I morse vinkade jag av henne, min älskade, fina, vilda "unge", Matilda. Hon ska ut på en fyra månader lång cykelresa genom Europa med sin lilla hund Vilse och kompisen Niklas. Resan började idag med bil till Norrköping och i morgon börjar hon med att cykla därifrån. Någonstans i Karlstadtrakten sluter Niklas upp och sen ska de cykla tillsammans. Det kommer säkert att bli en helt fantastisk resa och jag ska försöka hålla mig lugn under tiden :-). I hennes blogg Vilse i Europa kan man följa henne på vägen.

Utflykt till Eslöv

I fredags gjorde familjen en utflykt till Eslöv. Varför Eslöv? Vi skulle hitta på något och jag har aldrig varit i Eslöv. Jag blev mycket positivt överraskad av staden, som för övrigt firade sitt hundraårsjubileum i helgen och kan klart rekommendera ett besök.

Vi började med ett besök i Medborgarhuset, ritat av Jan Asplund i mitten av förra seklet.


Därefter tog vi en promenad förbi och uppför Stenberget, som uppfördes av Christian E Nilsson 1887. Gången leder uppför berget i en spiral.

 Om någon söker efter en utväg, kan jag upplysa om att den finns alldeles intill Stenberget!

 Efter promenaden gick vi till Röstånga Mölla och åt soppbuffé. Härligt ställe fullt med loppissaker och jättegod soppa!

Med mat i magen och nya krafter gick vi till Eslövs Stadsmuseum. Ett jättefint litet museum med mycket kul att titta på. Massor av fina vardagsföremål och miljöer att titta på. I ett stort rum (se nedan) hade man inrett ett "Lek och Lär-rum" med kök, välutrustad affär och utklädningskläder.



 Efter Stadsmuseet gick vi till det nyöppnade Leksaksmuseet. Jag säger bara "wow"! Det fanns ett rum med Playmobilmiljöer uppbyggda på ett stort bord och runt på bordet körde ett Playmobiltåg.

Ett annat av rummen hade ett stort bord med Legomiljöer. Även det hade en tågbana med tåg som körde runt.

I det största rummet fanns en jättemodelljärnväg med alla sorters hus och miljöer man kan tänka sig. Helt fantastiskt! Överallt hände det saker och en hel del av sakerna rörde på sig. Tågen körde runt på 500 m räls!






Förutom Playmobil, Lego och tågbanan fanns massor av Barbiedockor, bilar, olika figurer som Turtles, Smurfar och andra plastgubbar, troll mm. Mycket i originalförpackning. Jag saknade dockor och dockhus, men det vägdes väl upp av den fantastiska tågbanan och de olika miljöerna.