måndag 10 maj 2010

Ateljé/Verkstad/Målarrum/Skaparrum?


Jag börjar med detta rummet. Det kallas olika på alla ställen och jag funderar över vilket som är bäst. Målarrum känns lite "torftigt" med tanke på allt som görs där. Ateljé låter lite för "högtidligt". Verkstad lite för mycket "reparation" och Skaparrum lite för "barnsligt". Är det någon som har ett bra namn? 
Jag har kommit fram till att jag behöver många fler hyllor för att få plats med allt material. I ett sånt rum ska det finnas massor av olika material när man behöver tillverka något till leken, eller bara göra något fint. Så "barnen" får nog lära sig att klättra på stege, för om hyllorna ska få plats på bara tre väggar måste jag göra dem höga :-) Sån tur att barnen inte är riktiga!

4 kommentarer:

 1. jag röstar på hobbyrum:)

  SvaraRadera
 2. Hej där! Tack för att du gett mig min första "award"!!! Jätteskoj! Ska blogga om det och skicka vidare, men det får bli nån dag när jag är lite piggare än ikväll.
  Jag tycker du ska kalla det för ateljé! Precis som du har jag haft svårt att kalla mitt skaparrum för ateljé, men så började jag bara göra det, utan att lägga nån värdering i det och nu har det blivit självklart. Länge kallade jag det för hobbyrum, men det kändes lite barnsligt på nåt sätt, som att jag inte tar min kreativitet på allvar. Dessutom är ju ateljé det självklara ordet för alla som målar, vare sig de är proffs eller amatörer. Detsamma måste ju gälla även för oss som skapar i andra former, eller? Precis som man på engelska använder ordet "studio" för olika former av skapanderum. Kram, Lina (Minette&Minou)

  SvaraRadera
 3. Vad fint det är, först trodde jag det var "riktigt" Hobbyrum röstar jag för :)

  SvaraRadera
 4. Hantverksrum, Pysselrum, Hobbyrum, Slöjdrum, Ateljé.
  Hade jag ett rum enbart för mig så skulle det helt klart vara ateljén... eller pysselrum.

  Nu delar ateljén rum med "biblioteket". Dvs, vi har ett genomgångsrum där vi har ett par bokhyllor och en fåtölj. Där står även symaskinen på ett skrivbord och det mesta av mina slöjd, pyssel, sömnads, hantverksgrejer börjar hamna där. Jobbar med ateljédelen just nu. :D

  SvaraRadera