onsdag 25 mars 2009

Nya "tossor" och en duk

I helgen blev det också ett par nya "tossor". Jag fryser jämt och då hjälper det mycket att sätta nåt extra på fötterna. Förra vintern virkade jag ett par röda "tossor" där jag utgick från ett gammalt mönster från nån tidning. Jag vill ha dem lite mera "raggsockslika" i stället för "morgonskorsaktiga", men jag orkar inte sticka på strumpstickor. Det är enklare att virka. De röda fick sula av låtsasskinn och innersula av fleece. De blev hur sköna som helst. Efter ett tag började de slitas och jag lagade där det gick hål. Sen blev det så mycket att jag kände att det var dags för nya, men då kom jag inte igång att göra några, så nu har jag gått omkring i mina röda trasor som inte ens kan få vara med på bild, så trasiga är de. 

Nu gör jag ett par till för säkerhets skull. Jag har kommit på hur mönstret ska vara, så jag försöker göra om det och skriva ner det. Det går så väldigt snabbt att göra dem om man bara vet hur och slipper mäta hela tiden.


Jag håller också på med rosa rutor, som på nåt vis ska sys ihop och virkas runt till en duk någonstans i sovrummet. Har inte bestämt var än.

3 kommentarer:

 1. Jättefina tossor :)
  Jag har börjat virka tossor ett antal gånger. Har provat olika mönster men inte blivit riktigt nöjd. Gillar dina som liknar raggisar.

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag har tänkt lägga in mönstret när jag är klar.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga tossor! Jättefina! Vad kul att du vill dela med dig av mönstret! Ha en bra dag!

  SvaraRadera