lördag 11 april 2009

Långfredag

Efter en god frukost med nysydda bordstabletter och påskpyntad kaffekanna ...

... gick vi ut och pyntade vårt lilla äppelträd med fjädrar. Det ser fint ut när man tittar ut genom köksfönstret. Kanske en ny påsktradition?

Sen städade jag som en galning hela dan och hann t o m klippa ner mina pelargonier. Bättre sent än aldrig :) Hoppas det blir nåt av skotten som jag tog för alla pelargonierna som stod på verandan frös tyvärr ihjäl i vinter.

Nu är jag också äntligen klar med sovrummet. Åtminstone nästan. Det återstår bara att fixa nån sorts dukar till sängbord, fönsterkarm och byrå. Vi bestämde oss för att behålla det virkade sängöverkastet, som Herr T:s farmor har virkat,  för det passar så bra till den blommiga tapeten. Sänggaveln klädde jag till slut med grått linnetyg, som jag köpte på Åhléns, och vi skruvade fast den direkt i väggen. Med detta tyget klädde jag också (nästan) hela sängkanten runtom. Det blev många små kaststygn (ca 7 m) och fula ord :( . Men nu är det i alla fall klart. Sista tygbiten blev överdrag till kuddarna som brukar ligga på sängen.

För att dölja de fula skruvarna har jag virkat små blommor och satt fast över dem. (Bara nålat fast.)

1 kommentar:

  1. Åh, vad charmigt du har pysslat med sovrummet! Vad fint det blev med det grå tyget och de virkade blommorna! Det var inspirerande att se. :)

    Lycka till med dina sticklingar!

    P.S Jag skulle aldrig göra snittblommor av pelargonernas blommor så länge de blommar fint, men när de ändå har börjat vissna och ska klippas bort kan de få mellanlanda på väg till papperskorgen i en vas och- Voila! = snittblommor. :)

    Hoppas du får en bra vecka!

    SvaraRadera