lördag 11 april 2009

Skärtorsdag


På Skärtorsdagen åkte jag och lilla A till Helsingborg på förmiddagen. Vi gick en runda på stan med födelsedagspengar på fickan och besökte bl a Garnateljén på N Storgatan, där jag gjorde dessa fina inköp:

Det är en jättefin garnaffär som har mycket roliga garner att välja på. Jag hade ju bestämt mig för att prova Safrangarnet, men det finns många färger att välja på, så det tog ett tag att välja. Det ljusa Bomull/Lingarnet har jag tänkt att jag ska sticka disktrasor av. Spännande, det har jag aldrig gjort förr. Färgerna på fotot stämmer inte riktigt här. Flox-garnet, som nästan ser turkos ut, är riktigt "80-tals-jadegrönt". Den färgen kommer säkert snart tillbaka, så då är jag väl förberedd ;)

Efter garnaffären bar det av till Uno, där jag köpte den här jackan efter mycket provande och velande. Det finns så mycket fint där som jag vill ha.  

På eftermiddagen var det dags för en av årets höjdpunkter; Påskfest i Ramlösaparken. Detta var den 24:e påskfesten.Vi var ett gäng som började med detta en gång för länge sen när barnen var små. Sedan dess har vi träffats varje år på Skärtorsdagseftermiddagen och firat tillsammans. Allt är likadant från år till år. Samma lekar, tävlingar mm. Det är mest storleken på deltagarna som ändras. Under en hel del år har genomsnittsåldern på barnen bara ökat och förra året var det inte alls många små. I år var det återigen lite fler småbarn.
Ett av inslagen är att vi röstar på finaste ägget. Alla, stora som små, målar ett ägg och tar med sig. Första året (1986) bestämde vi att de största barnen, som då gick i första klass, skulle rösta på vuxenäggen och så är det fortfarande. Detta har också nu blivit den klass som har flest deltagare :)
Efter några år fick vi så många större barn att vi fick införa ännu en klass; 7 - 14 år. Småbarnsklassen finns så klart kvar, men jag tog tyvärr inget kort på de äggen. 

Sen hade vi äggpickning och den som vinner får alla de andras ägg.

Äggrullningen är spännande. Det gäller att se till att ägget inte rullar av duken. Det kan vara svårt när deltagarna är så olika långa. I vårt lag stod alla vuxna stå på knä.

Festen avslutas med att alla barnen får ge sig ut på stora gräsmattan och leta efter ägg som Påskharen har varit och gömt. Naturligtvis får de små barnen börja leta :) Efter dessa lekar och några till, samt fikapaus med "årets skvaller" var det dags att åka hem. Det var kul att träffa alla igen och vi ses väl nästa påsk!

2 kommentarer:

  1. Så fort jag får egna småttingar dyker vi upp på påskfesten igen! Det ser jag verkligen fram emot! Om du träffar pandamormor efter den 11e maj så går det jättebra att köpa boken av henne. Innan dess är den fortfarande lite hemlig. :D

    SvaraRadera