måndag 19 oktober 2009

Höstkläder


Nu börjar det bli riktigt kallt ute på verandan. Därför får dockhusrenoveringen vänta lite tills jag är klar i källaren och kan flytta ner där. Den här veckan har jag tagit semester och jobbar på för fullt. På onsdag siktar jag på att hänga på låset när nya IKEA på Svågertorp öppnar och de förhoppningsvis har fått in alla delarna till "Broder"-hyllan. Till dess är det tänkt att jag ska ha sorterat allt och förberett för att sätta upp resten av hyllorna.
När man inte kan sitta i kylan och såga och måla dockhus, kan man ju alltid sitta i soffan och sy och sticka :-) Det är verkligen en utmaning att försöka göra saker pyttesmå. Problemet är att det är så svårt att få det "perfekt". Det räcker att stygnet kommer en halv mm bredvid, så blir det snett. Det blir snett ofta.
Den här mössan är i riktig vuxenstorlek. Köpte garnet igår och var tvungen att prova att sticka med det. Jag har letat och letat efter ett bra mönster, men som vanligt hittar jag inte något mönster som passar min garntjocklek. (Det borde finnas en sökmotor där man kan skriva in t ex stickfastheten.) Det är ganska länge sen jag stickade mössor, så jag behövde något att gå efter. Till slut hittade jag ett mönster
som jag provade med lite ändringar. Finns det någon som har något annat tips på en grundmodell? Garnet är Løvegarns Greenland. 50 g/50 m. St 6,5 - 7, 12m/18v=10 cm.

9 kommentarer:

 1. Det var länge sedan man hörde av dina små dockhus vänner.
  På www.garnstudio.com kan du skriva in stickfastheten...om jag inte minns helt fel.

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag sugen på att sticka! Gjorde det mycket när jag var yngre, stickade mig t ex genom gymnasiets alla lektioner (Det var tider det=))men nu var det länge sen. Hinner inte...

  SvaraRadera
 3. Så otroligt fina kläder du gjort! Vad duktig du är.

  SvaraRadera
 4. Det är så roligt att titta in här och se vad dockorna har hittat på. De hade fått väldigt fina höstkläder, vilka härliga små detaljer! Dockorna påminner mig om min favoritdocka när jag var liten, som mamma sydde. Charlotta heter hon och sitter nu uppflugen på en bokhylla, lite smutsig och nästan hårlös.

  SvaraRadera
 5. Åh vad fint du gör! Jeansen är helt bedårande!

  SvaraRadera
 6. Jag är verkligen imponerad av att du klarar att göra så små, fina kläder. Och de behöver ju inte frysa de små heller!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Speja

  SvaraRadera
 7. Åh vad fina, jag är helt förstummad. Jag kan sy (lite i alla fall) så jag kan bara föreställa mig hur pilligt och svårt det kan vara. DU gör ett riktigt fint jobb.

  Vilket dockhus sen, det är nästan så jag blir sugen själv på att börja på ett till min lilla Smulan, men det får vänta lite till, men behöver jag inspiration så vet jag var jag ska titta =)

  SvaraRadera
 8. nämen uj så höstfin hon är! jag vill också se ut sådär.

  SvaraRadera
 9. Hej !
  Ända sen oktober ...ja då har du ju säkert hittat mönster till mössa .
  Men jag sticka nåt som kallas för Årem mössa .
  man lägger upp 40 maskor med stickor 7 ..stickar en avig en rät till man ha så långt som man behöver ,, alltså runt huvud , maskar av i resår , syr ihop uppläggningsvarv med avmaskningsvar , syr ihop en öppning och så ..vips har man en mössa , ' Så enkelt och blir kanon.
  Ha det bäst // Ingmarie

  SvaraRadera