söndag 24 maj 2009

Lördagskväll

I går kväll var vi hos P och B. Vi fick jättegod mat och .......


....  cheesecake, som var lika god som vacker!

B:s och mina samtal handlade mycket om garn (medan P och Herr T pratade om mycket tråkigare saker) ;)
och här kommer en liten bildserie till B för att visa hur jag menade:
(Ja, jag var tvungen att börja direkt när jag kom hem igår!)

(Lägg upp 2 lm. Virka 6 fm i den första lm.)
Börja sen direkt i den första fm och virka nästa varv; 
2 fm i varje fm, så att det blir totalt 12 fm på varvet. 


Fortsätt att öka med en fm mer mellan ökningarna 
tills det blir en platta som är lagom stor till botten. 
Dvs 1 fm, 2 fm i nästa fm = 18 fm.  
2 fm, 2 fm i nästa fm = 24 fm. 
3 fm, 2 fm i nästa fm = 30 fm osv. 
Bara virka runt, runt, utan sm och lm vid nytt varv.
När botten är lagom stor fortsätter man bara att virka runt tills korgen är lagom hög.

Så här blev det. 
Jag gjorde en liten ögla av luftmaskor innan jag fäste garnet, 
så jag kan hänga upp den.

7 kommentarer:

  1. Vad fin den blev. En sådan kanske jag ska prova att virka ikväll, om jag inte somnar jättetidigt vill säga.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du ska börja filta lite. Jag har köpt en kurs där jag lär mig att göra dockor och levande ansikten. www.feltalive.com

    Lycka till med filtandet, kram/Veronica

    SvaraRadera
  3. Hej! Tack för din kommentar hos mig! Mönstret till den röda ponchon kommer från garnstudios hemsida och är eg. ett barnmönter men funkar bra till vuxna också - bara att virka längre!

    SvaraRadera
  4. Den cheesecaken såg väldigt god ut... var riktigt länge sedan jag åt det. Kanske är dags snart igen :D

    SvaraRadera
  5. Här kommer länken till ponchon - jag har för mig att jag använde virknål 5 och dubbelt Alpaca från Drops: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=89&d_id=6&lang=se
    Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Receptet på hallontryffel kommer från något gammalt nummer av Allers, fyllningen smakade som den i Singoalla-kakor ungefär. Det var gott trots att det blev lite misslyckat... :)
    Håller med om att det kan vara knepigt att rulla tryfflar. Mina bästa knep är nog att göra några i taget och ställa in smeten i kylen mellan varven så att den får stelna, eller att fukta händerna med vatten - då blir det inte lika kletigt. Lycka till med tryfflarna i framtiden! :)

    SvaraRadera