tisdag 20 januari 2009

Fastlagsbulltest

Idag har vi kört femte omgången i årets Fastlagsbulltest med skala 1 - 5. (Håll i dig nu "Pappa Sockerbagaren".)
Först ut för ett par veckor sen var Ambrosia på Mobilia (20:-). Inte bra. Fick betyget knappt 3. "Slarvig bulle". Skrynklig yta. Grädden smakade, om något alls, papp.
Som nummer två kom Amarant på Caroli (22:-). För tredje säsongen i rad en stark 4! Närapå perfekt i alla avseende.
Till tredje omgången i fredags köpte vi bullarna på Segevångs konditori. (Glömt priset.) Här var de jättegoda. Stark konkurrent till Amarant! Tyckte först det såg ut som om det var för mycket bulle och för lite grädde, men själva bullen var verkligen jättegod och sen resten också. Det enda jag möjligen har att invända är att det var bitar i mandelmassan. Där var vi inte helt överens, men, bitarna till trots, mandelmassan smakade som om den var hemgjord.

I söndags gav vi Ambrosia en ny chans, denna gången vid Triangeln. (Lilla bilden.) Knappt bättre där. Enda skillnaden var att bullen denna gången såg lite bättre ut. 

Idag gick alltså femte omgången. Eftersom käre maken "Herr T" har varit hemma med flunsan och nu ska återgå i tjänst i 
morgon fick vi ju passa på att fika tillsammans idag. Sedan han började arbeta utombys ges inte så ofta tillfälle till det längre.
Bullarna inhandlades på "Socker & Kanel". (18:-) Såg vid första anblicken (se stora bilden) inte så speciella ut, men det var de! Mums! Helgoda rakt igenom. Grädden perfekt vispad. Lagom av allt. Inte helt så goda som Amarant och Segevång, men snäppet därunder. 

1 kommentar:

  1. Hej! När jag bodde i Malmö så fanns ett bra gammalt kondis om man åkte från Scougens bro mot Värnhemstorget så låg kondiset upp till vänster precis en eller två tvärgator innan Värnhemstorget. Lycka till!

    SvaraRadera