måndag 5 april 2010

25:e Påskfesten

För 25:e gången i rad hade vi påskfest i Ramlösaparken. 

Vi började, som vanligt, med att dela in oss i fyra lag för att springa runt på gräset och leta efter alla små ägg som hönorna värpt.

Trots att vi var riktigt snabba och fick ihop så här många, vann vi inte utan hade ett ägg mindre än vinnarlaget. Surt!
Sen var det dags att sjunga "En rolig sång där alla kan va´me´". Vi står i en stor ring och börjar med att hålla varandra i händerna och sen vidare på axlarna, i midjan, på huvudet osv. Här har vi kommit till att hålla varann på knäna. Det värsta är när vi ska hålla varandra på tårna, samtidigt som vi dansar runt :-)

Efter dansen är det dags för "Hämtaleken". Alla lagen utser varsin "springare". E har en lista med saker som vi ska leta fram i tur och ordning. T ex en kam (det var faktiskt ingen som hade någon kam med sig i år), en blå mugg eller en biobiljett. Springaren lägger saken på den gula duken och den som kommer först får flest poäng. En del saker är svårare, t ex när vi ska komma fram med några personer i laget som tillsammans är 156 år. Vårt lag vann! Kanske för att M och jag var i samma lag. Vi brukar ha ganska "välpreparerade" väskor :-)

När vi har gjort allt detta är det dags för fika. Under tiden är det omröstning i ägghörnan. Alla har målat ett ägg och de "finaste" röstas fram av juryn. Det är alltid förstaklassarna som röstar på vuxenäggen och här är mitt ägg (efter regnskur och äggpickning), som gjorde att jag vann förstapris = chokladharen :-)

När omröstning, prisutdelning och fika är klara är det dags för äggpickning. Jag åkte ut redan första rundan :-( Den som vinner får alla de andras ägg.

Näst sista leken är den här. Hela laget håller runt om lakanet. Ägget måste hela tiden vara i rullning och det lag som klarar det längst vinner. Det var inte vi...

Det sista som händer innan vi går hem, är att påskharen har varit ute i buskarna och värpt Kinderägg till alla barnen, eller som det numera heter "alla som känner sig som barn", ty trots att vi varje år försöker få med lite nya småbarnsfamiljer är medelåldern på "barnen" numera ganska hög :-)

Vi hade sån tur med vädret det här året också! Precis när vi skulle fika började det regna och hagla och precis när vi fikat klart slutade det igen!

Om någon är sugen på att vara med nästa år, så hör bara av er!

1 kommentar:

 1. Oj .... låter som ni haft jätteroligt !
  Må solen lysa varmt på er till nästa påsk .
  Vi rullar ägg varje påsk ,men i år fick vi va inne och det gick ju med !
  Rulla ägg = en 2 krona ,en skärbräda och en massa målade ägg !
  Ha det bäst

  SvaraRadera