tisdag 13 april 2010

Nya jobbet och lite annat smått och gott

Det har varit lite klent med bloggandet på sistone. Jag antar att det är bytet av arbetsplats som tar mycket energi. Konstigt egentligen, för än så länge är det långt ifrån det intensiva arbetet i barngrupp. Häromdan var det så tyst på vårt kontor, att jag kunde höra min armbandsklocka ticka. Det var nog första gången som förskollärare :-)
Här är "mitt" kontor. Jag ska visserligen dela det med två kollegor, men vi ska få en dator till, och en egen arbetsplats är man ju inte bortskämd med i förskolan/skolan. Förra veckan var vi (L som ska jobba med matematiken och jag som ska jobba med språket) runt på de olika förskolorna/klasserna och presenterade oss. Igår började vi våra längre besök och resten av månaden ska vi gå runt till en grupp var förmiddag och vara med i den vanliga verksamheten för att lära känna alla barn och vuxna och se hur de jobbar med språk och matematik. L och jag går på olika ställen och träffas sen efter lunch och diskuterar. Alla avdelningar har utsett språk- och matematikombud och när alla våra besök är klara (elva förskolegrupper, två förskoleklasser och två ettor) ska vi börja "jobba". Målet är att höja språk- och matematikkunskaperna hos barnen, samt försöka få en röd tråd i arbetet från förskolan och in i skolan. Hur det ska gå till, det vet vi inte ännu. Det ska vi så småningom diskutera oss fram till i våra möten med språk/matteombuden. Men det känns riktigt roligt och ska bli en utmaning.

Från början tänkte jag att det här skulle bli en handarbetsblogg, men ända sen julklappsfixandet har jag bara sprätt runt bland tyger och garner och jag har nu hur många UFO:n som helst. Jag får bara nya idéer hela tiden, men tröttnar ganska fort och börjar på något annat. Inget blir riktigt som jag tänkt mig.

I lördags satte jag mig i alla fall en stund och repade upp några påbörjade stick- och virkningar. Sen lagade jag den här slipsen (med högst tio stygn), som har legat och väntat i några månader!

I söndags lyckades Herr T och jag samla ihop hela barnaskaran samt svärdottern och A:s pojkvän. Vi blir fler och fler :-) Pappa Sockerbagaren bjöd oss alla nio på restaurang och det var så trevligt och gott. Tack så mycket! Bilden är på min dessert. Ifall någon skulle tro att jag bara äter kakor och godis :-) kan jag berätta att före detta åt jag både för- och varmrätt.

När jag var på väg hem igår såg jag denna "jätteinsekt" strax ovanför vårt hus.

3 kommentarer:

  1. Ja nya jobb tar alltid så mycket energi! Nya människor, nya rum, många intryck och hjärnan går på högvarv. Har jag förresten tackat ordentligt för London-tipsen? Jag var i Never-neverland men köpte inte så mycket, kände mig lite som ett ufo plötsligt och min mamma o bror stod och trampade och såg malplacerade ut och fattade inte varför jag dragit iväg dem ända dit... Men det var kul att åka dit och se nåt annat än shoppingdistrikt och turiststråk.

    SvaraRadera
  2. Åh, fanns det ett café i närheten också? Det missade vi. Jo, det hade nog hjälpt att placera dem där...

    SvaraRadera
  3. Låter som ett jättespännande jobb! Är också förskollärare, en fördel med yrket är att det finns många vägar att gå....

    SvaraRadera