lördag 21 februari 2009

Stadsbesök och födelsekalas

Idag var det dags för en ny tur till Helsingborg. Vi åkte hemifrån med 10-tåget och var där strax före 11. Herr T skulle arbeta, så efter att ha lämnat av honom vid kontoret gick jag och barnen ut på stan. Det har länge funnits önskemål om att vi skulle gå på Ebbas konditori och fika när vi kom till Helsingborg nästa gång, så vi gick dit direkt idag. Jag åt fastlagsbulle så klart, men insåg snabbt att jag skulle valt något annat. Det kändes som om bullen var hembakad, vilket väl var positivt, men den var så som mina hembakade blir; för kompakta. Annars var det inget direkt att klaga på. Grädden var ok och mandelmassan också, men långtifrån perfekt.


 Efter fikat delade vi på oss. Barnen gick iväg tillsammans för att träffa en kompis och jag strosade runt på stan utan att egentligen göra nåt. Det var väldigt lugnt och skönt. Till slut gick jag till biblioteket. Där satte jag mig i en soffa och virkade lite :) Strax därpå ringde lilla a och frågade var jag var. De var också på biblioteket :) 

På eftermiddagen åkte vi hem till Sockerbagaren på födelsekalas. Där blev vi bl a bjudna på en himla god rulltårta som Tant U hade bakat, samt Sockerbagarens hemgjorda fastlagsbullar så klart :) Naturligtvis fick fastlagsbullarna samma betyg som i måndags!

I väntan på tåget gick vi en kort promenad i stan.

1 kommentar:

  1. Åh, vad mycket gott.. och här sitter man med en torr knäckemacka:-)

    SvaraRadera